HABERLER

Kayseri Meydan Gazetesi / Kayseri

 

Bu Ticaretin Kazananı, İnananlardır  
 
Ahiret ticareti için kurulmuş önemli bir pazar olan üç aylardan Recep ayında bir iyilik yapıyorsunuz karşılığında 100 sevap, Şaban ayında 300 sevap, ramazan ayında ise 1000 sevap, hatta kadir gecesinde 30.000 kazanacağınızı biliyor musunuz? 
 
Ecrin Yayınları tarafından basılan, “üç aylar” kitabında ahiret ticaretine değiniliyor. Araştırmacı Tolga Kargidan, hakikat ve ibadet erbabı için açılmış fuar alanı gibi olan üç aylar dönemini iyi geçirmenin kul açısından kazançlı olacağına  değiniyor. Kargidan; üç ayların yapılan alış verişlerle aslında üç ayın seksen senelik ömür kazandıran mübarek bir zaman olduğunu söylüyor. Malların o fuara götürüleceğini, ürünlerin yani amellerin o pazarda sergileneceğini ve büyük kar elde edileceğini belirtiyor. Ahiret ticareti için kurulan pazarda, müşterinin tükenmez hazinelerin sahibi olan Allah olacağını dile getiriyor. Allah’ın pazarladıklarımıza karşılık verirken bire, on’dan başlayarak, bire sonsuza varacak kadar mükafatlar verdiğine dikkat çekiyor. Ramazan ayının gelmek üzere olduğunu ve ahiret ticaretinde bu bereketli ayın bire bin verdiğinin altını çiziyor.
 
Tolga Kargidan, mübarek Ramazan ayında bilinmeyen bir çok hususiyetin bulunduğunu ve peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) bir hadisinde: “Benim ümmetim Ramazan’da ki sırları, tecelleri, lutufları hakkıyla bilseydi, bütün senenin Ramazan olmasını arzu ederlerdi” dediğini belirtiyor. Bu dönemlerin daha iyi, daha yararlı insan olarak geçirilmesi gerektiğini hatırlatarak, bu dönemin ibadet açısından iyi değerlendirilmesini tavsiye ediyor.